logo beeldmerk

Cursusaanbod

Cursussen Belastingrecht en Fiscaal strafrecht
Om als adviseur van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor cliënten op het gebied van belastingrecht, is scholing van groot belang.

Heeft u nieuwe fiscale wetgeving goed op het netvlies? Heeft u net die ene belangrijke rechtsoverweging van de Hoge Raad scherp in het vizier? Maar het allerbelangrijkst: wat zijn de gevolgen voor de praktijk?

FT-advocaten helpt uw kantoororganisatie graag verder. De advocaten van FT-advocaten zijn allen ervaren sprekers. Zo worden zij regelmatig gevraagd voor webinars, seminars en inhouse cursusdagen van accountants- en belastingadvieskantoren.

Daarnaast doceren diverse advocaten met regelmaat aan een universiteit, hogeschool en beroepsopleiding voor belastingadviseurs (NOB en RB).

Presentatie met een van onze advocaten organiseren?

Wij geven regelmatig in-house presentaties. Ook digitaal via een webinar. Met onderwerpen die aansluiten bij de praktijk van de adviseur. Klik op inschrijven om de mogelijkheden te bespreken.

Cursussen Belastingrecht

Belastingrecht valt onder te verdelen in formeel belastingrecht en materieel belastingrecht. Het cursusaanbod van FT-advocaten ziet met name op het formeel belastingrecht.

Spelregels informatieverzoeken en boekenonderzoeken

Een Inspecteur kan pas een aanslag opleggen als hij over voldoende informatie beschikt. Maar wat moet u doen als uw cliënt een vragenbrief van de Belastingdienst heeft ontvangen? Wat zijn de spelregels bij een boekenonderzoek? Moet u op alle vragen van de Belastingdienst antwoord geven? Wat houdt een informatiebeschikking in? Is het erg als aan uw cliënt een informatiebeschikking wordt afgegeven? En wat zijn de voordelen van een informatiebeschikking? Tijdens onze cursus beantwoorden wij al deze vragen. Bovendien geven wij u handige tips voor de praktijk.

Cursus fiscaal boeterecht versus fiscaal strafrecht

Ook verzorgen wij cursussen op het gebied van fiscaal boeterecht. Aan het opleggen van een boete kleven namelijk diverse regels voor de Inspecteur. Daarbij dient de Inspecteur te bewijzen dat een belastingplichtige met opzet dan wel grofschuldig zou hebben gehandeld. Een fiscale zaak kan ontaarden in een fiscale strafzaak. De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) doet dan een inval om de administratie in beslag te nemen. Wij vertellen u graag hoe een en ander in zijn werk gaat en wat het beste is om te doen.

Presentatie met een van onze advocaten organiseren?

Wij geven regelmatig in-house presentaties. Ook digitaal via een webinar. Met onderwerpen die aansluiten bij de praktijk van de adviseur. Klik op inschrijven om de mogelijkheden te bespreken.

Ons aanbod aan cursussen

Al onze cursussen worden op maat voor u gemaakt. Gaarne stemmen wij in onderling overleg de onderwerpen met u af. Naast hetgeen hiervoor besproken kunt u denken aan een cursus op het gebied van:

  • Wwft;
  • DAC6;
  • Fiscale bezwaar- en beroepsprocedures;
  • Actualiteiten buitenlands vermogen – inkeerregeling;
  • Invordering;
  • Fiscale woonplaats van (rechts)personen;
  • APV-regime.

Cursussen Fiscaal strafrecht

Tevens verzorgen wij cursussen op het gebied van het fiscale strafrecht. Hierbij gaat het niet alleen over belastingfraude, maar ook over valsheid in geschrifte, witwassen, feitelijk leidinggeven en diverse deelnemingsvormen (doen plegen, medeplichtigheid en medeplegen).

Meer weten?

Wij vertellen u graag meer over ons cursusaanbod en denken met u mee over een cursus op maat. Neem hiervoor contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@ft-advocaten.nl of te bellen naar +31 (0) 85 006 2222.

Direct hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk

Graag op de hoogte van actuele onderwerpen?

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt iedere paar maanden onze nieuwsbrief met wetenswaardigheden op ons vakgebied.