logo beeldmerk

Fraude

Verdacht van fiscale fraude? Snelle bijstand is geboden. FT-advocaten staat voor uw zaak.

Waarmee kunnen we helpen?

Ik heb een FIOD-inval, wat moet ik doen?

Tijdens een FIOD-inval is het van belang om zo min mogelijk informatie te verstrekken en te wachten op een advocaat die u hierbij helpt. U bent tijdens de inval zelf niet verplicht antwoord te geven op vragen van de FIOD. In dergelijke situaties staan we bij FT-advocaten graag te hulp.

Bel ons direct: +31 (0) 85 006 2222

Ik ben verdachte in een FIOD-onderzoek, wat moet ik doen?

Bij een onderzoek is het van belang snel vast te stellen wat uw status is. Als u verdachte bent, heeft u meerdere rechten, waaronder het zwijgrecht. Wij adviseren meestal daarvan gebruik te maken zolang u geen overzicht heeft. Via uw advocaat kunt u vervolgens contact opnemen met de FIOD om helderheid te verkrijgen over de verdenking, het reeds aanwezige dossier, het agenderen van een officieel verhoor en andere zaken.

Lees meer over: ‘Ik ben verdachte in een FIOD-onderzoek, wat moet ik doen?

Ik ben getuige in een FIOD-onderzoek, wat moet ik doen?

Als u een getuige bent, bent u als uitgangspunt verplicht om mee te werken aan een verhoor. In sommige gevallen mag u zich beroepen op een verschoningsrecht, zoals bij familieleden. Tijdens het verhoor kan uw status veranderen in die van verdachte. Let daarop, want als verdachte mag u hoe dan ook zwijgen. Wanneer gewenst kunnen wij u bijstaan voor en tijdens het verhoor.

Lees meer over: ‘Ik ben getuige in een FIOD-onderzoek, wat moet ik doen?

Ik ga verhoord worden door de FIOD, wat nu?

Als u – bijvoorbeeld tijdens een inval – direct verhoord wordt door de FIOD als verdachte, heeft u het recht eerst een advocaat te raadplegen. Beroep u op uw zwijgrecht totdat u met een gespecialiseerde advocaat gesproken heeft. Bel ons direct op +31 (0) 85 006 2222 . Als de FIOD u wilt verhoren als getuige is dit meestal op afspraak. Zie verder ook de vraag over ‘Ik ben getuige in een FIOD-onderzoek, wat moet ik doen?’.

Lees meer over: ‘Ik ga verhoord worden door de FIOD, wat nu?

De FIOD legt beslag, kan ik dat opheffen?

Het is mogelijk om het beslag gelegd door de FIOD aan te vechten bij de rechter. Of dit kans van slagen heeft hangt af van diverse factoren, waaronder uw positie in het strafproces, het type beslag en het soort in beslag genomen objecten. Wij kunnen voor u beoordelen wat in uw situatie de mogelijkheden zijn en de juiste procedure voeren.

Lees hier meer over: ‘De FIOD legt beslag, kan ik dat opheffen?

Ik heb een andere vraag.

Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met een van onze advocaten. U krijgt dan direct antwoord, of we plannen een vrijblijvende kennismaking om uw zaak te bespreken.

Neem contact op.

Specialist in belastingfraude

Als sprake is van een ernstige aanklacht van belastingfraude zijn belastingrecht en strafrecht onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze vormen van recht zijn voor ons aan de orde van de dag en onze kennis en kunde is dan ook zeer passend. Goede begeleiding is een must omdat de sancties zwaar zijn. Er is veel te verliezen voor u als particulier of voor uw bedrijf. Voorzichtigheid is geboden, want het terugnemen van woorden is er niet bij.

afbeelding

Direct hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk