Nieuws

Belastingdienst gaat coronaschulden innen

Afbeelding voor Belastingdienst gaat coronaschulden innen
Delen

Ondernemers die nog niets van hun coronaschuld bij de Belastingdienst hebben afbetaald, kunnen de komende periode een brief van de Belastingdienst verwachten. De invordering wordt door de Belastingdienst in fases uitgevoerd. Als ondernemers niet betalen of geen hulp zoeken, wordt de invordering opgestart. Dat gebeurt vanaf september 2023 met het versturen van een aanmaning. Na een aanmaning kan een ondernemer nog steeds om hulp vragen. De invordering wordt dan opgeschort.

Als een ondernemer na de aanmaning niet betaalt en ook geen hulp zoekt, volgt een dwangbevel. Als er sprake is van een schuld waarvoor vóór het verleende corona-uitstel al een aanmaning is gestuurd, krijgt de ondernemer direct een dwangbevel. Met een dwangbevel kan de Belastingdienst beslag leggen op bijvoorbeeld goederen van de ondernemer. Aan een aanmaning en een dwangbevel zijn kosten verbonden.

Heeft u vragen of zoekt u bijstand, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen met u de verschillende opties in kaart brengen en bespreken wat haalbaar en wenselijk is.

Direct hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk