Nieuws

Belastingdienst kent nog meer zwarte lijsten en verstuurt brieven

Afbeelding voor Belastingdienst kent nog meer zwarte lijsten en verstuurt brieven
Delen

Recent heeft de staatssecretaris van Financiën bekendgemaakt dat de Belastingdienst beschikt over nog zo’n 200 zwarte lijsten waarop belastingplichtigen als mogelijke fraudeurs zijn bestempeld. De Toeslagenaffaire heeft geleerd wat de impact hiervan kan zijn. Niet alleen voor de fiscaliteit maar voor de hele financiële huishouding van een getroffen persoon.

Compensatie zwarte lijst

In diverse nieuwsberichten in de media is te lezen dat de Belastingdienst iedereen die op een geheime ‘zwarte lijst‘ heeft gestaan, de komende maanden gaat informeren. Het kan om zo´n 300.000 tot 500.000 personen gaan. Dat zijn grote aantallen. Al deze mensen hebben mogelijk aanspraak op compensatie.

Actie ondernemen

Mogelijk ontvangt u ook een brief. Mocht u hulp nodig hebben bij het bepalen van de implicaties van de brief en het instellen van acties richting de Belastingdienst en de overheid, neemt u dan contact met ons op.

Vermoeden dat u op de zwarte lijst staat?

Heeft u het vermoeden op een zwarte lijst te hebben gestaan maar (nog) geen brief ontvangen, dan kunnen wij u helpen bij het navragen of u op een lijst heeft gestaan. Dat kan op grond van de zogenoemde Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Wij helpen u in bovenstaande situaties graag verder. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@ft-advocaten.nl, te bellen naar +31 (0) 85 006 2222 of ons contactformulier in te vullen.

Meer weten over de zwarte lijsten van de Belastingdienst?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk