Nieuws

Belastingdienst krijgt creditcardgegevens van Amerikaanse fiscus

Afbeelding voor Belastingdienst krijgt creditcardgegevens van Amerikaanse fiscus
Delen

Gisteren verscheen in de media het bericht dat de Nederlandse Belastingdienst gegevens over creditcardhouders heeft gekregen van de Amerikaanse fiscus. Dat is niet de eerste keer. Al langer is de Belastingdienst bezig met het project ‘Debet-Creditcards’. Uit dat project zijn reeds meerdere belasting- en strafzaken voortgekomen.

Het project richt zich op het achterhalen van niet aangegeven buitenlands vermogen en de (mogelijk criminele) herkomst daarvan. Naast het identificeren van de kaarthouders wordt er binnen dit project ook aandacht besteed aan het identificeren van zogenoemde facilitators, waaronder notarissen, accountants, belastingadviseurs en boekhouders.

Dit project kan grote gevolgen hebben voor mensen die nog beschikken over verzwegen buitenlands vermogen. Momenteel hebben de FIOD en de Belastingdienst meerdere projecten lopen. Mocht u in een onderzoek betrokken worden, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben reeds enkele honderden personen bijgestaan en staan momenteel enkele tientallen personen bij in vergelijkbare zaken. Doet u dat vooral tijdig, voordat u enige informatie aan de Belastingdienst of de FIOD verstrekt.