Nieuws

Belastingdienst stuurt excuusbrieven voor zwarte lijsten fraudesignalering

Afbeelding voor Belastingdienst stuurt excuusbrieven voor zwarte lijsten fraudesignalering
Delen

Onlangs heeft de Belastingdienst ruim 60.000 excuusbrieven gestuurd aan personen die vermeld staan op de zogenaamde FSV-lijst. Die afkorting staat voor Fraude Signalering Voorziening; een systeem waarin de Belastingdienst signalen van fraude verzamelde. Het bestaan van deze lijst kwam aan het licht door de Toeslagenaffaire. Het FSV-systeem is inmiddels uit de lucht gehaald, omdat het niet voldoet aan de wetgeving.

Onbegrip bij geadresseerden

Veel geadresseerden zijn geschokt door deze brief. Dat blijkt uit nieuwsberichten en de personen die al contact met ons kantoor hebben gezocht. Dat geeft een beeld van mensen die bijzonder verrast zijn, omdat zij geen idee hebben waar de signalering vandaan zou moeten komen. Wel denken deze mensen nu te weten waarom zij de laatste jaren soms zoveel vragen van de Belastingdienst hebben gehad en zo weinig medewerking hebben gekregen van de Belastingdienst bij lopende zaken en verzoeken.

Bijstand en AVG-verzoek bij excuusbrieven voor zwarte lijsten

FT-advocaten helpt mensen die graag het naadje van de kous willen weten als het gaat om de waarom-vraag. Een verzoek op grond van de AVG met de vraag of er nog meer lijsten zijn waarop de geadresseerde voorkomt, kan daarbij behulpzaam zijn. Ook helpt FT-advocaten bij de geschillen met de Belastingdienst als die nog niet zijn opgelost. Daarbij wordt niet nagelaten om het verband tussen de FSV-lijst en het lopende geschil nadrukkelijk aan de orde te brengen.

Heeft u ook behoefte aan bijstand, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Dat kan via 085-006 2222 of info@ft-advocaten.nl.

Direct hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk