Nieuws

Column Mark Hendriks: Zes ontwikkelingen

Afbeelding voor Column Mark Hendriks: Zes ontwikkelingen
Delen

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. Niet alleen voor ons kantoor, ook voor onze rechtspraktijk. In deze column deel ik zes bijzondere ontwikkelingen met u.

1. Ons team groeit gestaag

Er is hard gewerkt aan de verdere versterking en uitbouw van het kantoor. Ons kantoor heeft zowel in mensen als middelen geïnvesteerd met als resultaat dat er enthousiaste en ambitieuze collega’s zijn bijgekomen. Er staat nu een hecht team van advocaten en belastingkundigen, dat iedere dag weer voor de volle 100% de belangen behartigt van onze cliënten in zaken over belastingen en fraude.

2. Nieuwe vestiging in Amsterdam

Ik ben verheugd te mogen aankondigen dat we de uitbouw van het kantoor verder gaan vormgeven. Jaegers & Soons opent een tweede vestiging in Amsterdam. Met onze expertise zijn wij al de grootste in Oost-Nederland. Inmiddels komt de vraag naar onze expertise uit het hele land. Een tweede kantoor in Amsterdam is daarom een logische stap.

3. Nieuwe partner: Dick Barmentlo

We zijn bijzonder trots Dick Barmentlo als nieuwe partner te mogen verwelkomen. Dick Barmentlo is advocaat-belastingkundige en was tot voor kort hoofd van de Fiscale Procesgroep van Meijburg & Co te Amstelveen. Zijn kennis, staat van dienst en netwerk betekenen een enorme versterking van het kantoor.

4. Tipgeverszaak in de media

Ons kantoor heeft de afgelopen periode veelvuldig het nieuws gehaald. Dat geldt in het bijzonder voor de tipgeverszaak. Een zaak waar we met veel inzet aan hebben gewerkt, niet in de laatste plaats omdat deze raakt aan de kern en de beginselen van onze rechtstaat. Behalve dat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden alle aanslagen in deze procedure heeft vernietigd, heeft het hof ook aangifte bij het Openbaar Ministerie gedaan tegen het handelen van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. Zowel de straf- als de belastingprocedure lopen nog. Uiteraard kijken wij met belangstelling uit naar het vervolg.

5. Veroordeling Belastingdienst tot dwangsomvergoeding

Een andere zaak die het nieuws haalde, is de uitspraak van het Gerechtshof in ’s-Hertogenbosch. Het Gerechtshof veroordeelde de Belastingdienst tot een dwangsomvergoeding van meer dan € 68.000 en nog eens € 54.000 per dag waarop de fiscus blijft weigeren uitspraak op bezwaar te doen. De dwangsomvergoeding heeft een maximum van maar liefst € 1.620.000. Belangrijkste conclusie uit deze en de eerder genoemde procedure is dat ook een belastingplichtige die verdacht wordt van zwartsparen recht heeft op rechtsbescherming. Net als ieder ander. Een grote stap voorwaarts.

6. Succesvolle belastingprocedures

Naast deze procedures hebben we veel zaken in stilte tot een goed einde weten te brengen. Dat geldt in het bijzonder voor veel inkeerdossiers. Ook verschillende vastgelopen procedures tussen de fiscus en cliënten hebben we vlot weten te trekken en tot een goed einde gebracht. Deze zaken zijn uitgemond in een compromis waar alle partijen tevreden mee konden zijn. Zij kunnen de strijdbijl begraven, soms na jaren van discussie.

Waarom cliënten voor Jaegers & Soons kiezen

Dit alles kenmerkt onze praktijk. Streng als het moet, oplossingsgericht als het kan. Het belang van de cliënt staat daarbij altijd voorop. Gebrek aan realiteitszin is ons vreemd. Ieder dossier kent een grotere dynamiek dan het juridische verhaal alleen. Aansprakelijkheden, emoties, financiële en sociale aspecten, we wegen ze allemaal mee. Wat vervolgens moet, dat moet.

Wilt u graag kennismaken met onze praktijk, schroom dan niet contact met ons te zoeken.