Nieuws

Forfaitair rendement in box 3: ook in het jaar 2020 een utopie?

Afbeelding voor Forfaitair rendement in box 3: ook in het jaar 2020 een utopie?
Delen

Staatssecretaris Vijlbrief verwacht dat belastingplichtigen voor het jaar 2020 massaal bezwaar zullen maken tegen de zogenoemde box 3-heffing. Al eerder – voor de jaren 2013 tot en met 2016 – oordeelde de Hoge Raad dat het systeem van belastingheffing in box 3 niet deugt. De fiscus gaat uit van een standaard forfaitair rendement. Echter, niet is gezegd dat dergelijke standaard forfaitaire rendementen ook daadwerkelijk door belastingplichtigen worden behaald. Kortom, de box 3-heffing kan in individuele gevallen zeer nadelig uitpakken. Geen rendement, toch heffing.

Massaalbezwaarprocedure

Vanwege de verwachte massaliteit heeft staatssecretaris Vijlbrief de massaalbezwaarprocedure afgekondigd. Dit komt er in feite op neer dat alle bezwaren tezamen als één bezwaar worden gezien. De Hoge Raad zal uiteindelijk met één arrest in alle zaken beslissen.

Meedoen aan de procedure omtrent forfaitair rendement?

Wilt u ook meedoen aan de massaalbezwaarprocedure? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@ft-advocaten.nl, te bellen naar +31 (0) 85 006 2222 of ons contactformulier in te vullen.

Direct hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk