Nieuws

Inkeerregeling toch weer nieuw leven ingeblazen

Afbeelding voor Inkeerregeling toch weer nieuw leven ingeblazen
Delen

De inkeerregeling stond op het punt volledig te worden afgeschaft. Als gevolg van een amendement van kamerlid Omtzigt op 22 november 2017, is de inkeer toch grotendeels in stand gebleven.

Er kan slechts niet meer worden ingekeerd ter zake van verzwegen inkomen uit sparen en beleggen (box 3) dat in het buitenland is opgekomen. Bij andersoortige onjuiste belastingaangiften geldt de inkeerregeling dus nog onverkort. Dat betekent ons inziens bijvoorbeeld dat voor verzwegen binnenlands contant geld of vermogen dat is ondergebracht in off shore vennootschappen in overzeese belastingparadijzen, waarschijnlijk zonder vrees voor strafvervolging of torenhoge boetes, een vrijwillige verbetering kan worden ingezet.

FT-advocaten is de specialist op gebied van vrijwillige verbetering (inkeer). Ons kantoor heeft inmiddels veel inkeertrajecten begeleid en hiermee goede resultaten geboekt. Als u meer informatie hierover wilt of misschien nu alsnog wil inkeren, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.