Nieuws

OM jaagt op Credit Suisse die zwartspaarders zou faciliteren

Afbeelding voor OM jaagt op Credit Suisse die zwartspaarders zou faciliteren
Delen

Vandaag is bekend geworden dat het OM strafrechtelijk onderzoek doet naar de Zwitserse bank Credit Suisse. Het OM verdenkt de bank ervan dat deze zwartsparen heeft gefaciliteerd. Dat onderzoek – Monte Negro genaamd – is nauw verbonden met het strafrechtelijke onderzoek ‘Beurszwam’ dat is gericht op zwartspaarders die bij Credit Suisse een verzwegen bankrekening aanhielden.

FT-advocaten heeft een aantal personen uit het onderzoek Beurszwam bijgestaan. Het bewijs tegen hen was „onthutsend zwak”, zo merkt Mark Hendriks ook op in het artikel in De Telegraaf. Zeker twee zaken tegen spaarders zijn daarom inmiddels ook al geseponeerd na aandringen van onze kant. Wij kregen als kantoor sterk de indruk dat deze rekeninghouders onder druk werden gezet, louter om bewijs te verzamelen tegen Credit Suisse. Dat is kwalijk, zo stelt Mark Hendriks terecht in het artikel.

Op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in zaken omtrent zwartsparen?

Mocht u ook onderwerp van onderzoek zijn, als rekeninghouder bij Credit Suisse of eventueel een andere bank, en vragen hebben of behoefte aan bijstand, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. FT-advocaten is de specialist op dit onderwerp.

Heeft u verzwegen vermogen en hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk