Nieuws

Schadevergoeding voor wet die leidt tot buitensporige last

Afbeelding voor Schadevergoeding voor wet die leidt tot buitensporige last
Delen

De Hoge Raad heeft in een zaak van ons kantoor bevestigd dat cliënt aanspraak maakt op een behoorlijke schadevergoeding. Aanleiding is wetgeving die in strijd is met het mensenrechtenverdrag, omdat de invoering heeft geleid tot een buitensporige last bij cliënt. 

Uitspraak Hoge Raad

Op 5 november 2021 deed de Hoge Raad der Nederlanden uitspraak in een zaak die een exploitant van kansspelautomaten, het bedrijf Wetsteijn te Dordrecht, tegen de Belastingdienst heeft aangespannen. De Hoge Raad bevestigde het oordeel van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 3 december 2019 dat de in 2008 ingevoerde kansspelbelasting op omzetten uit kansspelautomaten het bedrijf Wetsteijn op buitensporige wijze heeft geraakt.

Schadevergoeding is definitief geworden

Daarmee is er inbreuk gemaakt op het recht op het ongestoord genot van eigendom wat door het Eerste Protocol bij het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens wordt beschermd. Vaak wordt door burgers en bedrijven een beroep gedaan op deze verdragsbepaling. Het is echter de eerste keer dat een beroepsgrond in een belastingzaak heeft geleid tot een forse schadevergoeding. De baanbrekende uitspraak van de Hoge Raad biedt ook uitzicht op een schadevergoeding voor andere exploitanten, die al jaren procederen. De uitspraak van de Hoge Raad is definitief, er staan geen rechtsmiddelen meer tegen open.

Het driekoppige legal team, gevormd door Fred van Eijk, financieel specialist bij Gaming Legal Group, Dick Barmentlo, advocaat bij FT-Advocaten en Bas Jongmans, advocaat bij Gaming Legal Group, stonden het bedrijf in de procedure bij.

Website gedupeerde gokbedrijven

Het team heeft een speciale website geopend waar gedupeerde gokbedrijven meer informatie kunnen krijgen, hoe zij aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding. Ga voor meer informatie naar: goktaxschade.com.

Ook hulp nodig?

Onze advocaten schakelen snel en zijn direct bereikbaar.

logo beeldmerk