Nieuws

Zwitserland mag gegevens Nederlandse UBS rekeninghouders verstrekken

Afbeelding voor Zwitserland mag gegevens Nederlandse UBS rekeninghouders verstrekken
Delen

In 2015 heeft de Nederlandse Belastingdienst een groepsverzoek verstuurd naar de Zwitserse belastingautoriteiten. De Belastingdienst heeft verzocht om gegevens te verstrekken van Nederlandse rekeninghouders van de UBS Bank. Tegen de verstrekking van de gegevens is in Zwitserland beroep en hoger beroep ingesteld.

De rechter in Zwitserland heeft op 11 september 2016 in hoger beroep geoordeeld dat de Zwitserse autoriteiten de door middel van een groepsverzoek gevraagde gegevens aan de Nederlandse Belastingdienst mogen verstrekken. De uitwisseling van de gegevens zal dus binnenkort plaatsvinden.

Als gevolg hiervan zal de Belastingdienst waarschijnlijk nieuwe groepsverzoeken gaan versturen waarbij informatie zal worden gevraagd over Nederlandse rekeninghouders. Er is reeds eenzelfde verzoek gestuurd over rekeninghouders van de Credit Suisse. Andere banken volgen zeer waarschijnlijk.

Gebruikmaken van de inkeerregeling kan naar onze mening nog steeds. Mocht u meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.